Fiskeri
Ved fyret kan man fiske tæt på land. Det blir hurtigt dybt, hvilket er godt for havørreder i kanten og fladfisk på det dybe vand. Vær forsigtig med vadning.
Herfra på kysten sydpå, kan man finde små stenrev, dette tiltrækker ørreder, specielt om natten.
Ellers kan du finde hornfisk og torsk.
Badestrande
Der er to badestrande, den ene ligger umiddelbart syd for havnen mod fyret, og den anden på den sydlige del af øen.
Ø-passet
Aarø i Ø-passet er der inspiration til at besøge 37 danske øer. Dette pas gør det sjovt for børn og barnlige sjæle at læse om øerne, samt samle skrabe silhuetter af de danske øer i det. I havnen eller på færgen kan du finde en plade med øens silhuet og en speciel pen, som du gnider ø-silhuetten ind i passet. I Ø-passet er der oplysninger om hver enkel ø, sejl-tiden og afstanden, antal beboere, øens størrelse, samt en lille beskrivelse af evt. oplevelser på øen du kan på øen. Passet har også en QR-kode. Brug din mobil til at scanne dig direkte til øens hjemmeside. Ø-passet har en Facebook side, her kan du dele dine oplevelser med fotos og video. Ø-passets hjemmeside
Vandreture
Flere afmærkede gåture på Aarø.
Haderslev Kommune har lavet en flot folder, som kan hentes på Aarø´s hjemmeside.
Tur forslag:
1 – 1,5 km
2 – 4,5 km
3 – 4,5 km
4 – 6,5 km
Derudover er Aarø med i Camino ruten på Haderslev Næs. Læs om Camino-ruten her
Turistkørsel på Årø
Aarø Perle tilbyder at sammensætte et dagsarrangement, hvor en guidet tur gør ophold forskellige steder på Årø. Turen kan tilpasses store og mindre grupper og kombineres med spisning.
Rundtur med *Ø-bussen*, Bytur til fods, Snapsetur, leje af golfbiler og cykler samt Strandsafari.
Arrangeres af Brummers Gaard.
Æ højvej
Går man forbi kirken og videre ud, kommer man til en lille skov. Herfra fortsætter ud på Æ højvej som er det første dige fra 1868. Det beskyttede gårdmændenes marker, men ikke husmændenes jorder, som lå uden for. Dette skabte splid mellem de to grupper.
Går man helt ud for enden af Æ højvej kommer det yderste dige, som russiske krigsfanger byggede under 1. verdenskrig i årene 1915-16, derved navnet russerdiget.
Madpakkehus
På Naturlegepladsen.
Aarøhus
Øens forsamlingshus, hvor man mødes til fællesarrangementer.
Huset kan lejes til fester, møder mm.
Sportspladsen
Tæt på naturlegepladsen er en sportsplads, hvor man kan spille diverse boldspil.
Aarø Stenen
I den nordøstlige del af Årø kan man på engene se Aarøstenen. På foranledning af gårdejer Knud Brummer blev stenen udgravet.
Det er en vandreblok i granit, der er ført med isen. Formentlig stammer den helt fra Sverige, og kom til Aarø under den sjette og sidste istid.
Aarø Kirke
Aarø kirke ligger li i udkanten af byen mod nord.
Kirken er opført i 1906, og fik navnet Julekirken, da den blev indviet juleaften.
Kirken har sit eget våbenskjold, der er udarbejdet af præsten Peder Kristiansen. Her er en stjerne i våbenskjoldet, som selvfølgelig er en julestjerne, samt de røde og hvide farver i. Stjernen er altså både en Betlehem-julestjerne og en hjemmelavet dansk papir flettet julestjerne.
Før 1906 foregik de kirkelige handlinger på øens skole og kister roet over sundet.
Der hænger en mindetavle ved kirken over 10 faldne øboer der faldt i 1. verdenskrig. De kæmpede på tysk side, da Aarø i 1864-1920 tilhørte Nordschleswig.
På kirkegården er også en mindesten over 6 tyske soldater, der druknede i 1916.
Aarø fyr
Fyret er et 13 m højt jerntårn fra 1905. Før 1920 havde fyret en spritbrænder, men i 1921 blev det forandret til et acetonegasfyr og til fyrkarakter med formørkelser.
Aarø Kuller
En ny tradition på Årø hvor man i slutningen af juni gennemfører en musikfestival, som man kalder Aarø Kuller.
Arrangementet arrangeres af Aarø Kultur- og Musikfestival. Spillestederne er typisk Aarøs Perle, Brummers Gård, Aarøgaard Café, Årø Vingård og Aarø Bryg.
Der er gratis adgang alle steder, og gratis natfærge fra øen kl 01. Link
Aarø Naturløb
Hvert år i slutningen af september. Mellem 200-300 deltager i løbet, og der er 5 forskellige ruter, hvoraf den ene er på stranden.
Fuglereservatet på Årø Kalv
Årø Kalv er et stort fuglereservat på ca 30 ha., her kan du opleve et rigt dyre- og planteliv. Her er krumodder, som stadifg forandres. Der kan opleves galloway-kvæg, samt ynglende vadefugle. Reservatet er lukket fra 1. marts til 15. juli, hvilket også gælder 50m zone i Kalvens søterritorium.
Årø ligger i et internationalt beskyttelsesområde for kystfugle, så man bør vise hensyn ved al færdsel på strandengene, specielt i ynglesæsonen.