Djursland er en halvø ligger i Østjylland ud i Kattegat.
Områdets areal er på ca. 1419 km² og der bor ca. 80.000 indbyggere.
Djursland er inddelt i Norddjurs- og Syddjurs Kommuner.
Områdets bakkelandskaber er formet af komplekse iskappe- og smeltevandsbevægelser under de sidste 3 istider. Disse resulterende i et meget varierede landskabs- og kysttyper.
Dette ses bla. i Mols Bjerge, som er et kuperede bugtland i syd, den udtørrede frodige sø, Kolindsund, centralt på Djursland, og den flade hedeslette mellem Molslandet og Kolindsund.
Halvøen har 3 havsider, som har meget forskellige kystliner.
– Den nordlige kyst er 35 km. lang, er en lavvandet sandkyst, som starter ved udløbet af Randers Fjord med Gudenåen til havet. Her er mange børnevenlige badestrande, hvor det lave vand bliver varmet hurtigt op om sommeren. På denne strækning er fiskeri efter fladfisk godt, dog kræver det en båd at komme tilpas langt ud.
– Den østlige kyst er 50 km lang, og domineret af stenstrande. Her bliver der hurtigere dybt end på nordkysten og tilpas svømmedybde kommer 5 – 20 m. ude. Kysten her er kendt blandt snorkel-dykkere, jagtdykkere og lystfiskere.
– Den sydlige kyst er præget af bugter, vige og næs med varierede sand- og stenstrande samt skiftende dybdeforhold ud for stranden.
Det er altid muligt at finde en bugt i læ for vindretningen inden for en kort køreafstand.
Djursland har 3 større skovområder:
– Emmedsbo Skovområde i den nordøstlige ende af Djursland
– Løvenholm Skov i den centrale vestlige del af Djursland
– Skramsø Plantage mod syd